Hippische Weken De Wolden

Paardenroutes

Men- en ruiterroutes

In De Wolden kunt u volop paardrijden. In de Boswachterij Ruinen mag vrij geruiterd worden. Verder is de gemeente aangesloten op het uitgebreide men- en ruiterroutenetwerk van het Dwingelderveld. Voor meer informatie gaat u naar:

Neem uw paard mee

Hebt u zelf een paard of pony? Paard- en ponyliefhebbers kunnen hun hart ophalen in De Wolden. Natuurlijk kunt u ook met uw paard of pony logeren in De Wolden. Tourist Info De Wolden kan u informeren over waar dat kan. Neem contact op met Tourist Info De Wolden via www.touristinfodewolden.nl.

Twee ruiters op de hei

Dwingelderveld of boswachterij Staphorst

Het schitterende Dwingelderveld mag u niet missen. In dit uitgestrekte heide- en bosgebied komt u helemaal tot rust. Op dit moment wordt de heide vergroot, zodat u straks nog sterker het gevoel van oneindigheid ervaart. Of maak een uitstapje naar boswachterij Staphorst, met tal van ruiterpaden en gemarkeerde routes. En toe aan een eigen route? Maak dan gebruik van de vele zandpaden!

Boswachterij Ruinen

Eerst woest en ledig land, toen naaldbomen, nu steeds meer loofhout. Boswachterij Ruinen veranderde nogal eens van aanzien. Wat blijft is een mooi, afwisselend gebied om lekker op adem te komen.